kinderfeestje

Kinderfeestje bij pizzeria di firenze!

Wil je een origineel en lekker smakelijk kinderfeestje? En ben je niet bang om je handen uit  de mouwen te steken? Kom dan gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes naar pizzeria di firenze. Hier maken we in één middag echte pizzabakkers en pizzabakkerinnen van jullie! 

Zelf pizza´s maken

We gaan jullie leren om een pizza klaar te maken en te bakken in onze authentiek met hout gestookte steenoven. Als jullie binnenkomen mogen jullie natuurlijk eerst aan de feestelijk versierde tafel gaan zitten waar jullie limonade te drinken en een Italiaanse lekkernij erbij te snoepen krijgen. 

Kado´s uitpakken

Er is gelegenheid om de kado´s uit te pakken en mee te zingen met de speciale verjaardagsmuziek die uit de luidsprekers klinkt. Hierna is het tijd voor een rondleiding in 
de keuken van de pizzeria waar dagelijks al het werk verzet wordt om gasten ’s avonds van een lekkere pizza te voorzien. 

Wordt een echte pizzabakker!

Als jullie alles gezien hebben, mogen jullie je handen wassen en gaat het echte werk beginnen. Jullie krijgen allemaal je eigen bolletje deeg. Als het deeg gekneed is moet het eventjes rijzen. Met behulp van een deegbodemmachine ga je aan de slag om jouw pizzabodem te maken. 

Smullen maar

Als je pizza klaar is mag je hem, onder begeleiding, in de oven leggen. Tijdens het wachten tot je pizza gebakken is, mag je je pizzadoos versieren waar straks jouw warme zelfgemaakte pizza in komt te liggen. En dan…smullen maar!

Maak je eigen vorm

De meeste pizza’s zijn rond, maar omdat dit jouw eigen pizza wordt mag je er natuurlijk ook een vierkante pizza van maken. Of wat dacht je van een pizza in de vorm van een hart? Als je de juiste vorm hebt gemaakt, ga je hem besmeren met de bekende rode saus en dan komt het leukste of eigenlijk het lekkerste: wat leg je erop? Wat lijkt jou de heerlijkste smaakcombinatie?